De beste kredittkortene

kort3Det finnes svært mange kredittkort på markedet, noe som kan gjøre det vanskelig å finne frem i jungelen til det aller beste. Derfor skal vi gjøre jobben for deg og anbefale våre favoritter, som er tilpasset den bruken du trenger kortet til.

For et kredittkort er nemlig ikke et kredittkort – de har svært varierende betingelser som gjør at enkelte passer bedre til din bruk. Vanligvis skiller man mellom to forskjellige typer forbrukere, der den første utnytter kreditten til å kjøpe ting på avbetaling (her vil lav rente være det viktigste punktet), mens den andre alltid gjør opp for seg innen de rentefrie dagene er over, og dermed er mer avhengig av gode tilbud og fordeler.

For deg som vil utnytte et kredittkort

Mange tror av gammel vane at et kredittkort må være dyrt og «farlig» for økonomien. Det kan det også være, dersom man ikke bruker det riktig. Men hvis man har litt peiling, så klarer man å se fordelene i et kredittkort fremfor ulempene. Et godt kort kan nemlig by på både rabatter, avslag og bonuser, uten at det koster deg ett øre ekstra. Du sparer nemlig penger på det!

Hvis du er av typen som likte det du nettopp leste, så har vi en soleklar anbefaling til deg. Kortet 365Privat MasterCard gir deg nemlig en solid bonus på 3,65 prosent av handlesummen når du drar kortet i en kles- eller møbelforretning, eller kjøper noe på en bensinstasjon. Bonuspengene kan du bruke slik du vil, og vi anbefaler spesielt at man bruker dette kortet når man fyller tanken med drivstoff. Med dagens bensinpriser vil rabatten bety ca. 50 øre i avslag per liter, og velger man å tanke hos Esso får man i tillegg 30 øre ekstra!
Kortet er ikke «best i test» for deg som liker å handle på avbetaling, for der finnes det et bedre alternativ som du nå skal få høre mer om.

For deg som vil handle på kreditt

Hvis du skal kjøpe ny sofa, flatskjerm eller finansiere oppussingen via et kredittkort, så vil du neppe klare å betale tilbake den lånte summen innen rentene begynner å løpe. Da er det ikke så nøye med fordeler og bonuser, men du er avhengig av lave renter og små eller ingen gebyrer. Heldigvis finnes det også gode tilbydere i denne «klassen».

Kredittkortet fra Skandiabanken er vår absolutte favoritt, med en effektiv rente på kun 14,66 prosent, noe som tilsynelatende er markedets laveste. Kortet har heller ingen gebyrer for bruk, men man må betale 50kr i året for å eie det. Det er det så absolutt verdt, for dette er et av de beste kredittkortene vi har kommet over som også gir gunstige betingelser som reiseforsikring.

Mer info om kredittkort brukere