Hvem kan søke om kredittkort?

kort2I gamle dager var det en langt mer komplisert prosess, og kanskje noe strengere, dersom man ville gå til anskaffelse av et kredittkort. I dagens moderne verden med avanserte datasystemer er det få hindringer i veien, slik at nærmest alle som har fylt 18 år kan søke om et kredittkort. Og de aller fleste får søknaden innvilget!

Vi kan nevne det først som sist – er man under myndig alder får man ikke noe kredittkort. Dette er den laveste grensen, og de fleste bankene opererer med en slik aldersgrense, men noen har økt denne litt og krever at du må være 20 år eller eldre for å bli kunde hos dem. Allikevel, er du gammel nok, behøver du bare å ha jobbet noe for å få innvilget søknaden din. Spørsmålet om inntekten din er høy nok er sjeldent avgjørende, for der kan banken selv sette sine begrensninger.

Inntekten vil avgjøre kredittgrensen

For selv om du ikke har tjent veldig mye, så får du sannsynligvis innvilget søknaden din. Bare at kredittgrensen din blir veldig lav. Studenter kan for eksempel søke om kredittkort og vil neppe få en noe særlig høyere grense enn 5 – 10 000 kroner, med mindre de har jobbet mye ved siden av eller har en liknet inntekt fra før studietiden. Med andre ord er det åpent for de fleste å søke, men jo høyere inntekt du har, jo større kredittgrense får du. Hvis du sikler om å disponere den magiske summen på 100 000 kroner må du altså regne med å ha en årlig inntekt som er x ganger høyere.

Enkel søkeprosess

Der man før i tiden måtte innom banken for å skaffe seg et nytt kort, kan man nå gjøre hele prosessen via nettet. Du fyller enkelt inn dine personlige detaljer via tilbyderens nettsider, og bekrefter identiteten din ved hjelp av BankID. På denne måten slipper du å vente på papirer som skal dukke opp i posten, som må signeres og returneres. Enkelte banker har systemer som automatisk behandler søknaden din. Da får du svar på sekundet, og kortet produseres innen noen få dager. Enkelte har rapportert om kredittkort som har dukket opp i postkassa innen en uke etter de har bestilte – kudos til de bankene!

Noen tjenester lar deg også sende en fellessøknad til flere banker. Deretter kan du sammenligne tilbudene og velge det kredittkortet som passer best for deg, og slipper å sende søknader til en hel haug med banker dersom du skulle få avslag hos noen.