Refinansiering av lån og kredittkortgjeld

kredittkortMed refinansiering vil du ta opp et nytt lån for å betale gammel gjeld. Ett lån som ofte gir lavere kostnader og bedre oversikt. Ved å refinansiere kan du redusere dine totale lånekostnader og betale ned gjelden raskere. Du kan også velge et lån med lengre nedbetalingstid, som vil gi deg mer økonomisk frihet i hverdagen.

Lavere kostnader

Refinansiering kan brukes til å betale ut flere smålån, eller et lån som har dårlige betingelser. Har du et gammelt lån, som har høye gebyrer og høy effektiv rente, kan du vurdere å refinansiere det med et nytt lån som har bedre betingelser.

Har du flere dyre smålån og kredittkortgjeld, kan du reduser renteutgiftene og gebyrene slik at du får litt mindre kostnader å betale hver måned. Mindre kostnader blir frigjort kapital til deg. De pengene kan du enten bruke til å nedbetale gjelden raskere eller til andre viktige formål. Dersom du velger å betale et lavere beløp hver måned, må du være oppmerksom på at de totale lånekostnadene kanskje ikke går ned. Men er du i en økonomisk presset situasjon kan du få redusert dine månedlige kostnader.

Du kan lese mer om refinansiering på billigeforbrukslån.no eller hos Penger.no

Bedre oversikt

Med flere lån kommer det flere fakturaer hver måned. Alle har gjerne forskjellige betingelser, nedbetalingstid og sjelden samme forfallsdato. Med ett lån vil du kun forholde deg til en lånegiver og en faktura hver måned. Du har også full kontroll på hva du skylder til enhver tid, og når du kan forvente at lånet er nedbetalt. Dersom du ser at du får betalingsproblemer på flere av dine smålån, kan det være viktig å søke om refinansiering før de alvorlige problemene dukker opp. Unngår du å betale tilbake på dine lån, vil du få betalingsanmerkninger og høye inkassogebyrer. Mulighetene til refinansiering blir da svært små. Ha derfor kontroll på økonomien din og sørg for at du har de beste lånebetingelsene til enhver tid.

Banker som tilbyr refinansiering

Det finnes mange banker som tilbyr refinansiering. Noen av de største og mest brukte bankene er Nordea, Bank Norwegian, Santander Consumer Bank og GE Money Bank. Der kan du låne opp til kr 250 000 eller kr 600 000. Hvor høyt lånebeløp du får innvilget vil avhenge av din personlige økonomiske situasjon når du søker.

GE Money Bank

GE Money Bank er en av Norges største tilbydere av forbrukslån tilbyr også refinansiering. Du kan låne opp til kr 250 000 og det tar kun et par minutter å søke. Lånekalkulatoren på nettsiden gir deg raskt en oversikt over hva du må betale pr. måned.